html
top of page
  • Writer's pictureTeam Foxie

2023 with Foxie Curls - Yrittäjyyden haasteita & oppeja


Vuosi 2023 alkoi monien haasteiden kautta. Tuntui, että hommat ei edennyt minnekään eikä myynti ollut saavuttanut tuloksia. Satoja työtunteja takana, mutta tuloksia ei näkynyt. Otto oli tässä kohtaa jo puoliksi luovuttanut ja todennut ettei halua enää jatkaa yrityksen pyörittämistä, talvikaamosta molemmilla ja markkinointirahatkin oli loppu. 


Alkuvuosi näytti siis aika epätoivoiselta. 


Jade ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan vaan päätti pitää homman kasassa ja jatkaa eteenpäin. As usual.


Jade alkoi syventymään brändiin sekä siihen, että haluttu brändikuva saadaan näkymään myös ulospäin. Tämä tarkoitti nettisivujen sekä somekanavien uusimista ja hiomista. Kaiken muun työn ohessa Foxie Curlsin eteenpäin vieminen tuntui yksin liian isolta palalta. Onneksi tässä kohtaa tiimin uudet jäsenet Oonamilla ja Veera astuivat kuvioihin.


Tuo yksi spontaani tapaaminen Oonamillan kanssa onnistui poistamaan Jaden harteilta työtä sekä painetta. Siinä alettiin sitten yhdessä työstämään yritystä eteenpäin ja Ottokin heräsi pikkuhiljaa talvimasennuksestaan ja hyppäsi taas yrittäjän rooliinsa. Joten nyt meitä olikin yhtäkkiä neljä ihmistä viemässä yritystä eteenpäin. Tämän jälkeen suunniteltiin, valokuvattiin, kuosattiin somea paremmaksi, pidettiin pieniä tapahtumia ja rakennettiin yritystä yhdessä. Vaihdettiin nettisivupohja kokonaan, laajennettiin tuotevalikoimaa, kerättiin rahaa markkinointiin ja selkiytettiin liiketoiminnan tarkoitusta, kohderyhmää ja visuaalista linjausta eli saatiin homma taas rullaamaan. Vuosi oli täynnä yrittäjyyden haasteita, mutta jokainen haaste opettaa aina jotakin.


MITÄ ME OPITTIIN VUONNA 2023?


  • Tänä vuonna opittiin yhdessä tekemisen voima. Kaikista tärkein kohta tässä vuodessa oli se, että Oonamilla ja Veera lähtivät mukaan vilpittömästä halusta olla mukana. Se oli kaikista siistein juttu. 


  • Yrityksen alkutaipale on todella haastava. Varsinkin jos aloittaa ilman kokemusta sekä täysin ilman rahaa. Siihen menee aikaa, että oppii kaiken brändäämisestä, markkinoinnista, myynnistä, byrokratiasta, verkkosivujen rakentamisesta jne. Me ollaan opeteltu kaikki itse ihan alusta saakka. Opittiin olla myös itsellemme armollisia sekä ylpeitä siitä, että ollaan luotu jotakin kaunista aivan tyhjästä.


  • Markkinointia kannattaa ajatella tarkasti ja se vie aikaa ennen kuin tuottaa tuloksia. Opittiin olemaan kärsivällisiä ja ymmärtämään markkinointiin liittyviä aikatauluja.


  • Kaikki koittaa koko ajan myydä sulle jotakin. Opittiin ettei kaikkiin kannata luottaa, me oltiin yritystoiminnan alussa tosi naiiveja ja luultiin että meitä halutaan auttaa vaikka meiltä haluttiin vain viedä rahat. Se joka on paras markkinoimaan sun tuotetta on sä itse. 


  • Asioita tarvii tehdä pitkäjänteisesti ja niiden tarvitsee antaa ottaa oma aikansa. 


  • Tee asioita, jotka tuntuu luonnolliselta. Ne aidot jutut kiinnostaa sua itseäsi sekä muita. Älä rakenna kiiltokuva-kulissia, jota täytyy pitää koko ajan yllä. Se ei ole itselle kivaa. Oman yrityksen pyörittäminen kuuluu olla ihanaa, inspiroivaa, hauskaa ja palkitsevaa. Tämä vuosi ei ollut helppo, mutta sen arvoinen. Ollaan tultu iso harppaus tähän pisteeseen ja ensi vuonna otetaan vieläkin isompi askel eteenpäin. Ihanaa, että ootte seurannut meidän matkaa <3XOXO - Foxie Curls 

4 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page